Har prøvet at lave pandekager med rugmel i stedet for hvedemel. De blev faktisk meget gode til trods for at jeg udelukkende brugte rugmel – specielt mens de stadig var varme. Da de blev kolde, synes jeg de var lidt kedelige – der manglede ligesom et eller andet. Puttede kanel i nogle af dem og det gav en god smag, det er selvfølgelig smag og behag. Pandekagerne blev lidt tykkere end de normale danske som vi kender dem, da rugmelen gjorde at dejen blev tyk i det.

Her får I lige opskriften på pandekager selvom de fleste nok kender den. Men jeg er altså ikke så ferm i et køkken, så jeg bliver vildt stolt hver gang noget lykkedes for mig.

Ca. 12 pandekager
5 dl. mel
½ teske salt
2 teskeer sukker
1 teske kardemomme
3 æg
5 dl. mælk

Bland mel, salt sukker og kardemomme sammen i en skål.
Pisk æg og mælk sammen i en anden skål og rør det i melblandingen.
Lad det hvile ca. ½ time. Rør lidt i dejen inden bagningen.

Varm panden op (på høj varme) og kom lidt magarine på for hver pandekage.

Dejligt nemt 😀

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...